(Verdens beste) finnebiff!

Jeg er veldig glad i viltkjøtt og har forsket frem en veldig god oppskrift på finnebiff etter mye prøving og feiling på kjøkkenet:) Før jeg startet på karboredusert kosthold pleide jeg blant annet å spe ut med litt mel/maisenna, samt at jeg hadde brunost i (jeg elsker brunost!), men nå har jeg funnet den rette kombinasjonen av surt og søtt å ha i finnebiffen:)

Starter som vanlig å steke frossent, skavet reinkjøtt og tilsetter sopp når kjøttet har stekt til det er helt tint og har begynt å få litt farge


Tilsetter 3-4 sjalottløk etter at kjøttet og soppen har stekt til det har begynt å få litt mer farge. Viktig: Husk å steke i masse meierismør! Det blir ikke særlig godt om det «tørrsteker».


Jeg liker at kjøttet er godt stekt før jeg starter å lage sausen, da synes jeg kjøttet føles mørest (noe som er helt motsatt med kjøttfiléter).


Når kjøttet, soppen og løken har fått riktig stekefarge, tilsetter jeg 1/2 boks seterrømme, 2 dl fløte, 1 ss Balsamicoeddik, 3/4 ss hvitvinseddik og 1,5ss dijonsennep. Smak til med salt og nykvernet pepper. Sausen skal ikke koke, så husk å senke temperaturen.

Til finnebiff liker jeg å servere blomkålmos som jeg lager ved å skjære 1 blomkål i biter og koke i vann.


Deretter heller jeg av vannet, moser blomkålen, tilsetter 2 ssmeierismør, 2 dl fløte og 1 ts JBKM (Johnannesbrødkjernemel – kjøpes på helsekost). Blomkålmosen smakstilsettes med salt og nykvernet pepper.


Mmm…Nå er det kjærestetid og fredagskos♥

Legg gjerne inn en kommentar

Blogglisten
ToppBlogg - toppliste for bloggere
bloglovin
Bloggurat
..
%d bloggere liker dette: